Чи зможете розв’язати ці приклади, якщо відберуть калькулятор?

Вирішення математичних задачок допомагає не лише провести весело час, а й дозволяє прокачати свої розумові здібності. І дорослій людині це особливо необхідно, адже вона, на відміну від школярів, не вирішує приклади із завданнями щодня. Адже мозок потрібно якось тримати в тонусі, змушувати його регулярно працювати. Тоді він будь-якої миті і в будь-якій ситуації буде готовий знайти рішення.

Тому пропонуємо і вам трішки розворушити свій мозок. Спробуйте обійтись без калькулятора та інших гаджетів! Впевнені у вас обов’язково вийде!

1. Як перше завдання пропонуємо досить простий (на перший погляд) приклад. Здається, це впорається будь-який школяр. Але насправді дорослі люди часто плутаються, коли бачать одразу кілька арифметичних дій, і не знають, що і в якій послідовності вирішувати.

2. Далі пропонуємо приклад складніше, адже тут є дужки, які здатні заплутати кожного, хто свого часу легковажно ставився до математики. Чи зможеш не наробити помилок, щоб дати правильну відповідь?

3. І наостанок пропонуємо завдання, умови якого вказані на зображенні. Яким буде загальний вік чотирьох друзів через 8 років, якщо через 12 років їм буде 100 років? Цікаве завдання, рішення якої настільки очевидно, як може здатися.

Підказки до задачок:

1. Спочатку виконуємо множення та розподіл, а потім додавання та віднімання. Тоді наш приклад 6 – 1 * 0 + 2 / 2 набуде наступного вигляду 6 – 0 + 1 = 7. Досить просто вирішити, якщо точно пам’ятаєш шкільні правила.

2. Тут перш за все виконуємо дії в дужках, а потім все інше. Тому приклад 6 * 3 – 3 * (20 / 4) перетвориться на 18 – 3 * 5 = 18 – 15 = 3. Здається, що все правильно. Чи в тебе вийшла інша відповідь?

3. Що ж до третього завдання, то спочатку пропонуємо дізнатися, скільки років чотирьом друзям сьогодні. Для цього враховуємо, що за наступні 12 років кожен із друзів стане старшим на 12 років. А тому сумарний вік друзів сьогодні 100 – (4*12) = 52 роки. Тоді через 8 років їхній сумарний вік складе 52 + (4 *” alt=”8)” data-src=”https://poshepky.com/wp-content/themes/root/images/smilies/cool.png” /> = 84 роки.

Чи можете розв’язати ці задачки по-іншому?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.