Зaлumu нaфmoю mak, щoб pociя вmoнyлa…». Maйжe нixmo нe noмimив цiєї нoвuнu. Tiльku noдuвimьcя щo вчopa зpoбuв Бaйдeн

Президент США Джо Байден здійснив продуктивний візит до Саудівської Аравії.

Хазяїн Білого дому Джо Байден, який прагне домогтися зниження ціни на нафту на міжнародному ринку, що уріже доходи Росії, що продовжує військову агресію щодо України, зробив великий крок у цьому напрямку.

У ході візиту до Саудівської Аравії американський лідер уклав угоду за схемою “нафта в обмін на острів”.

Судячи з документів, опублікованих на сайті Білого дому, сторони підписали близько 20 угод.

Зокрема, Ер-Ріяд зобов’язується забезпечувати адекватну пропозицію нафти і на 50% збільшить видобуток у найближчі два місяці.

На подяку за згідливість Вашингтон поступається Саудівській Аравії спірний острів Тиран, розташований в акваторії Червоного моря на північний схід від єгипетського міста Шарм-еш-Шейх.

За словами Байдена, міжнародні миротворчі сили, зокрема американські війська, залишать острів, на якому вони перебували протягом 40 років – з моменту Кемп-Девідських угод.

Згоду на передачу острова вже дали Єгипет та Ізраїль. Саудівська Аравія, своєю чергою, оголосила про відкриття неба для ізраїльської авіації.

Домовленостями з Ер-Ріядом американська сторона розраховує обрушити ціни на “чорне золото”.

Зазначимо, напередодні нафта за підсумками торгів закрилася зростанням: ціна WTI склала 97,30 доларів за барель (+1,8% порівняно з попереднім закриттям), а Brent – 100,76 доларів за барель (+1,05%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.